((دنیای مجازی و تکنلوژی)) وبلاگ تخصصی کامپیوتر مــــاهنشـــــــان رفع عیب 101
فصل اول تعمیر کامپیوتر به قول معروف آپولا هوا کردن نیست اما باید با مقداری آگاهی و توجه و مخطرات ممکنه باشد . در این قسمت چند اصل عیب یابی که موجب صرفه جویی در وقت و هزینه شما میگردد توضیح داده شده است.
همیشه ایمن باشید
هم شما و هم کامپیوترتان آسیب پذیر هستید. برای جلوگیری از وارد شدن شک الکتریکی از روشهای پیشگیری مناسب استفاده کنید. تنها خاموش کردن کامپیوتر کافی نیست باید سیم آنرا هم از پریز بکشید شک الکتریکی تنها به خودتان آسبی نمیزند بلکه موجب صدمه رسیدن به کامپیوتر هم میشود . راه رفتن روی فرش موجب جمع شدن الکتریسیته در بدن میگردد و اگر شما با الکتریسیته ساکن بدنتان به سیتم دست بزنید ممکن است مدارهای سیستم دچار آسیب گردند.
نکته:کامپیوتر در مقابل ضربات ناگهانی و تکانهای شدید مقاومت چندانی ندارد و اگر هنگام در آوردن قطعه ای مشکل دارید هرگز آن را گرم نکنید و ضربه هم نزنید بلکه با دقت و آرامش و با اشتفاده از ابزار مناسب اقدام به درآوردن قطعه نماییید.
چگونه کیس کامپیوتر را به طور ایمن و صحیح باز کنید؟
بسیاری از مشکلات کامپیوتر نیاز به باز کردن کیس ندارند ولی بعضا دیگر چارهای نیست ابتدا باید دید چه ابزاری لازم است پانلهای جلو و عقب را باید دید اما بهتر است اول پانلهای راست و چپ را آزمایش کرد چرا که پانلهای طرفین معمولا با اندکی فشار باز میشوند و بعضا هم با اندکی فشار به بدنه کیش (از طرف عقب بسته می شوند. اگر مکانیزم باز شدن آشکار نبود میتوانید از کتا بچه کیس کمک بگیرید.
در اکثر کامپیوترها باید شما چند تا پیچ باز کنید تا بتوانید کاور کیس را بردارید که معمولا این پیچها از پشت به بدنه کیس بسته شدهاند. پیچ گوشتیهای چهارسو براحتی این کار را انجام میدهند. برای جلو گیری از وارد شدن شک الکتریکی به داخل کیس بهتر است از سیستم ارت استفاده کنید شما باید یک طرف سیم را به مچ دست و طرف دیگر آنرا به زمین وصل کنید. این سیم در مغازهای الکتریکی موجود است.
قبل از باز کردن کیس تمامی سیمهائی که به هر نحوی به کیس متصل هستند باید جدا شوند این سیمها نه تنها شمال سیم برق بلکه شامل سیم تلفن ماوس و .... هم میباشند.
نکته:هنگامی که اقدام به باز کردن پیچی از کیس میکنید مثلا میخواهید هاردتان را در بیاورید پیچهای باز شده را در مکانی مناسب قرار دهید چرا که این پیچها ی کوچولو هم میتوانند با گم شدن نشان اوقات شما را تلخ کنند. یک ظرف کاغذی یا شیشهای و یا پیچیدن پیچها به یک ورق باطله این مسئله را حل میکند.
اوضاع را بدتر نکنید
اگر برای فردا کارهای زیادی دارید که باید با کامپیوتر انجام دهید ولی ظاهرا کامپیوتر تان تصمیم گرفته کارتان را خراب کند آرام باشید حل مشکل کامپیوتر لازم است از روی اصول باشد به صرت تصادفی کلیک کردن کلیدها و تغییر دادن تنظیمات نه نها مشکل را حل نمیکند بلکه اوضاع را بدتر هم میکند. اگر احساس خستگی و کلافگی میکنید کامپیوتر را رها کرده یک فنجان چای خش طعم بخوردید این مقاله را مطالعه کنید و انگاه اقدام به حل مسئله نمایید.
پل های پشت سر را خراب نکنید
تغییراتی را که مقدور نیستند روی کامپیوتر اعمال نکنید . اگر میخواهید درایوی جدید ایجاد کنید ابتداء اطلاعات موجودتان را در محل امن ذخیره کنید و سپس اقدام به این کار نمائید. همچنین هنگام تعویض فایل قدیم با جدید فایل قدیمی را حذف نکنید. و فقط نام آنرا با اضافه کردن رقمی مثل و یا حرفی به آخر نامش تغییر دهید که با این کار شما هم فایل قدیمی و هم فایل جدید را خواهید داشت. هرگز قانون طلایی عیبیابی ر فراموش نکنید: از هر چیز ی فایل پشیبان تهیه کنید اگر روزی متوجه شدید که یکی از فایل های مهمتان ناپدید شده تعجب نکنید چرا که این کار چندان هم عجیب نیست پس حتما از فایلهای مهمتان پشتیبان داشته باشید
چک ظاهری انجام دهید
اغلب اوقات مشکلاتی کامپیوتر ناشی از موارد آشکار و ساده است. بعضا سیم برق قطع میشود . یا کابل مانیتور شل میگردد یا سی دی به صورت وارونه در داخل CD رم قرار میگیرد. پس بنابراین بهتر است قبل از اینکه وقت و انرژیتان را صرف پیدا کردن خطاهای نهایی و یا تنظیمات پیچیده کنید کارهای زیر را انجام دهید
· آیا سیم برق وصل است؟ همه اتصالات را چک کنید. اگر صفحه مانیتور تا سیاه است دو طرف سر کابل را هم از طرف کیس هم از طرف مانیتور چک کنید. اگر محافظ دارید ببینید آیا محافظ دارید ببینید آیا محافظتان روشن است یا نه بعضی وفتها افزایش ولتاژ برق موجب میشود فیوز و یا قطع کننده اتوماتیک ((circuit Breakers)) جریان برق راقطع کند.
· کامپیوتر تان را خاموش نموده و مجددا روشن کنید. این کار را برای مانتیور پرینتر و دیگر لوازمتان هم انجام دهید . این کار شاید خنده دارد باشد ولی در کل خاموش و مجددا روشن کردن یک وسیله بعضا مشکل آنرا حل میکند.
· وجود CD و DVD و یا فلاپی را داخل درایور چک کنید. چرا که ممکن است کامپیوتر دنبال فایلهایی بگردد ولی پیدا نکند.
· ببیندی چه چیزی تغییر یافته است ؟ معمولا مشکلات ناشی از تغییراتی است که خودمان اعمال می کنیم آیا نرم افزار یا سخت افزاری را اخیرا اضافه نمودهاید؟ آیا کامپیوتر را کردهاید؟ آیا اخیرا در حالی که سیستم روشن باشد قطعی برق داشتهاید؟ بررسی این مطلب کلید پیدا کردن مسئله است. اگر توانستید کاری را که اخیرا انجام دادهاید و فکر می کنید عامل خرابی سیستم شده است حذف کنید. XP قابلیتهایی از قبیل System Restore دارد که قادرند سیستم شما را به حالت قبل از خرابی برگردانند.
سازمان دهی نمایید
قانون مورفی (( اگر امکان خراب شدن چیزی وجود داشته باشد حتما خراب میشود)) به کامپیوتر هم قابل تعمیم میباشد: کامپیوتر از نظر اهمیت در طبقه متوسط قرار میگیرد شما برای تعمیر سریع کامپیوتر نیازمند دستوراعمل و قانون هستید. در دسترس داشتن تمام تجهیزات و اطلاعات ساعتها بلکه روزها در وقت شما صرفه جویی میکند.
1:تمام نرم افزارها و CDهایتان را در یک جا نگه دارید. سعی کنید یک کیف سیدی چند تایی بخرید CDهایتان را به طور مرتب داخل آن قرار دهید چرا که یک کیف سیدی نه چندان گران تمام سیدی های شما را حفظ میکند.
2: تمام فایلهای دانلود شده را در یک جا ذخیره کنید. شما حین تعمیر ممکن است مجبور شوید فایلهای به روز شده و یا درایور سخت افزارتان را از سایت کارخانه دانلود کنید . یک فایل بنام فایل دانلود روی هاردتان ایجاد کنید و تمام فایلهای دانلود شده را در آن ذخیره نمایید. برای ایجاد یک فایل جدید به یکی از درایوهای هارد بروید کلیک راست کنید واز نوار باز شده New/ Folder را کلیک کرده و اسم مورد نظر خود را تایپ کنید.
3: تمام چیزها رادر مورد مشکلتان بنویسید : هنگام استفاده چه برنامهای این مشکل پیش میآید ؟ آیا همیشه این اتفاق میافتد؟ دقیقا حین مشکل در صفحه مانیتور چه میبینید. خطاها را یادداشت کنید این کار برای بهره بردن از اطلاعات دیگران برای حل مشکل مفید می باشد.
4: هنگام تعمیر کامپیوتر هر کاری را که میکنید بنویسید . مخصوضا کارهایی همانند نصب برنامه جدید یا تغییر تنظیمات ((Setting)) ویندوز.
بدانید کی باید کمک بگیرید
بعضی از مشکلات کامپیوتر اصلا قابل تعمیر نیستند و بعضیها هم نیازمند کارشناس یا تکنسین ماهر هستند. بنابراین شما همیشه دنبال رفع مشکل توسط خود نباشید. بعضی موقعها زمان گرانتر از پولی است که میتوان به تعمیر کار کامپیوتر پرداخت تا مشکل را حل نماید.
بیشتر از فنی کامپیوتر کمک بگیرید
منتظر تلفن نباشید کامپیوترها و نرم افزارها پر از مشکلات ناگهانی هستند که البته این مشکلات مخصوص رایانه هستند. سریعترین راه و تنهاترین راه برای حل این مشکلات تماس با فنی کامپیوتر است. اگر واقعا سعی کردید و نتوانستید مشکل را حل کنید دیگر معطل نکنید به فنی کامپیوتر تلفن کنید البته اکثر قطعات کامپیوتر حداقل یک سال گارانتی دارند و تا یک سال حل مشکل شما مجانی خواهد بود . شما تلفن تعمیرکار یا آدرس آنرا میتوانید از برگه خرید و یا گارانتی قطعه پیدا کنید.
· با ادب باشید میکن است تعمیرکار شما ر ا بیمخ فرض کند عصبانی نشوید چرا که عصبانیت شما قطعا شانس حل مشکل شما را کم میکند.
· نکته بین و زیرک باشید اگر شما با تعمیر کار راحت نیستید و یا احساس میکنید دور خود میچرخید خیلی مودبانه بخواهید تعمیر کار ماهر تری بیاید معمولا برای حل مشکلات عادی تعمیرکاران در حال آموش اعزام می شوند بنابراین تردید نکنید اگر می بیندی او نمیداند چکار کند. مجددا با شرکت بعضی از فنی ها از دیگری بهتر هستند.
· تکلیف خود را انجام دهید شما می توانید خیلی از مشکلات را با اطلاعات خودتان حل کنید و نیازمند تماس با شرکت گارانتی نشوید. حل مسئله را از اینترنت جستجو کنید. بعضی از شکرکتهای تعمیراتی مشکلات رایج و راه حلهای آنها را حت عنوان ((FAQ)) در سایت خود دارند.
· بین خطوط را بخوانید بعضی موقع تعمیرکار همه چیز را به شما نمی گوید یا بتهر بگویم همه حدس هایش را نمی گوید هر چند یک فنی خودب سعی میکند همه دانستههایش را به شما انتقال دهد پس بهتر است شما هم به او انگیزه بدهید تا اطلاعات مورد نیاز را به شما یاد بدهد
نکته:شماره سریال سیدی هایتان رادر مکان مناسبی یادداشت کندی چرا که در موقع نصب مجدد نرم افزار به آنها نیاز خواهید داشت بهترین کار این است که شمار سریال را در طرف لیبل سیدی یادداشت کنید.
کامپیوتر تان را بشناسید : داخل کیس چه خبر است
نیازی نیست که شما همه چیز جزئیات تعمیر کامپیوتر بداندی. اما لازم است با قطعات اصلی محل نصب آنها و چگونگی ارتباطات بین آنها آشنا شوید در زیر تصویری کلی از داخل کیس نشان داده شده
میانبر
داخل کیس چه خبر است؟
بعضی موقع دوست دارید داخل کیس کامپیوترتان چی وجود دارد. حافظه آن چقدر است؟ شما بدون باز کردن کیس میتوانید جواب همه سوالات فوق را پیدا کنید. برای دسترسی به این اطلاعات از مسیر زیر عمل کنید
Start/All Program/Accessories/System Tools/System Information
مادربرد CPU رم
قلب کامپیوتر سه قطعه به هم پیوسته فوق میباشند
مادربرد و CPU
مادربرد قلب CUP است همه قطعات به مادربرد وصل میشوند و مادربد همانند مامور کنترل ترافیک میباشد که جرایان عبود داده ها را کنترل میکند برای مثال هنگامی که شما کلیدی را روی کی برد فشار میدهید . کی برد به مادربرد انتقال میدهد و مادربرد آنرا به کارت گرافیک و کارت گرافک هم به صفحه مانیتور انتقال میدهد. همه قطعات سیستم شما از ماوس و مانیتور گرفته تا اسپیکر و کی برد همه و همه یا مسقیما و یا از طریق کابل به مادربرد وصل هستند
به محض باز کردن کیس شما مادربرد را مشاهده میکنید که رویش پر از چیپ کارت و کابل است هنگام خرید مادربرد یک کتابچه همراه آن داده می شود که توضیح دقیق همه قطعات آن به همراه تصویر ارایه شده است.
CPU: مغز کامپیوتر شماست تمام کارهای محاسباتی را انجام میدهد. که خیلی زود هم داغ میگردد و آسیبپذیر هم است. معمولا یک فن CPU هم رویش قرار دارد که آنرا خنک میکند.
رم یا حافظه دستیابی تصادفی(Random Access Memory)
قطعهای است که سیستم اطلاعات در حال استفاده را روی آن نگه میدارد. مثلا هنگامی که شما مطلبی را مینویسید یا عکسی را مشاهده میکنید این اطلاعات در رم هستند هر چه رم بالاتر باشد کامپیوتر بهتر می تواند کارهای سختتر را انجام دهد و سرعتش هم بالاتر خواهد بود.
اتصالات مادربرد
هنگام عیبیابی یا ارتقاء سیستم مجبورید بعضی از اتصالات از قبیل هارد / رم / و .... را از مادربرد جدا یا به مادربرد وصل کنید. خوشبختانه این قطعات فقط با یک رابط به مادربرد وصل هستند.
نکته:شکاف AGP کوتاهتر از شکاف PCI می باشند و تنها کارت گرافیک را جای می دهد نظرات شما عزیزان:
درباره وبلاگ به وبلاگ من خوش آمدید آخرین مطالب نويسندگان پيوندها ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
|||
![]() |